Ett leende löv och en höstuppdatering

Hösten är här, min favoritårstid. Medan många går ner i svart brukar jag leva upp. Jag finner energi i färgprakt och fukt.
Energi nog att uppdatera bloggen - och er.

Häromveckan ringde en journalist och undrade vad jag pysslar med nuförtiden. Det blev ingen artikel, tror jag, vilket kanske ska tolkas som att mitt liv är så trist att det inte är värt att berätta om.
Men eftersom han ändå ringde så tänker jag att ni möjligen också funderat på samma sak: vart tog han vägen, han som gjorde direktsänd tv typ dygnet runt i februari?

Faktum är att inte gjort en enda tv-sändning åt min arbetsgivare, Discovery Sport, sedan vinter-OS.
Det är egentligen inget konstigt eller dramatiskt med det. Visserligen är det alltid kul att göra direktsändningar, och jag skulle gärna göra det oftare. Men jag visste mycket väl redan när jag skrev kontrakt med Discovery för några år sedan att det skulle bli såhär i perioder.
Antalet kontrakterade medarbetare är ganska många, och antalet rättigheter är för närvarande begränsat.
Men det har passat mig bra.

Och jag har långt ifrån gått sysslolös.
Inför OS 2020 ska jag spela in en handfull nya dokumentärer, vilket är ett mastodontarbete. Det blir något liknande det vi gjorde inför vinter-OS i Sydkorea i, vilket resulterade i de här åtta OS-programmen.

Magic Mike.  En bild från ett av de många mötena under förra inspelningen av “Olympiska berättelser”. I Boston träffade vi Mike Eruzione, mannen som avgjorde för USA mot Sovjet i OS-hockeyn 1980, den match som kom att kallas “Miracle on ice”.

Magic Mike. En bild från ett av de många mötena under förra inspelningen av “Olympiska berättelser”. I Boston träffade vi Mike Eruzione, mannen som avgjorde för USA mot Sovjet i OS-hockeyn 1980, den match som kom att kallas “Miracle on ice”.

Just nu ägnar jag en hel del tid åt att försöka styra upp arbetet med de nya programmen.
Det finns en gedigen research att göra, intervjuer och resor ska bokas och sen ska vi ju spela in. Så under 2019 blir det mycket jobb med detta för min del, även om resultatet kommer synas först sommaren 2020.

Men den mesta av min arbetstid just nu lägger jag på att vara moderator/konferencier/föreläsare, samt att jobba med anti dopnings-frågor.

Det senare gör jag på två sätt - dels genom att föreläsa ofta, inte sällan på skolor över hela landet, vilket jag tycker är viktigt. Steroider är ett stort, men sällan uppmärksammat, problem i Sverige i dag, framför allt utanför den organiserade idrotten. Det handlar om unga män som snabbt vill bygga en superkropp för att se bra ut och vinna status. Dopning eller tveksamma kosttillskott blir en quick fix i jakten på idealutseendet,
Experter uppskattar antalet dopningsanvändare i landet till omkring 80 000-100 000 per år. Skrämmande siffror, men föga förvånande med tanke på hur samtidens kroppsideal ser ut.

Vid sidan av föreläsningarna har jag även senaste halvåret jobbat mycket med 100% ren hårdträning. Det är ett projekt som först och främst riktar sig mot gym och träningsanläggningar i Sverige, och erbjuder utbildning och nätverk för att öka kunskap och minska användande och spridning av steroider.

Min formella titel har varit kommunikatör, men i praktiken har jag haft en fri roll på mittfältet. Bland annat har jag gjort den nya hemsidan, startat en podd, jobbat med sociala medier och sett till att projektet börjat jobba med ambassadörer. Responsen har varit bra, vilket varit stimulerande. Det ger mycket tillbaka.

100% aktivt arbete mot dopning som samhällsproblem. Dopning är ett problem inom idrotten, och det jobbar RF med genom sin antidopnings-avdelning. Men utanför idrotten är bruket av ffa steroider betydligt vanligare, och här tar idrotten inget ansvar. Därför är det viktigt att det finns projekt som 100% ren hårdträning och Arne Ljunqvists antidopnings-stiftelse. Vi märker att vårt arbete gör skillnad.

100% aktivt arbete mot dopning som samhällsproblem. Dopning är ett problem inom idrotten, och det jobbar RF med genom sin antidopnings-avdelning. Men utanför idrotten är bruket av ffa steroider betydligt vanligare, och här tar idrotten inget ansvar. Därför är det viktigt att det finns projekt som 100% ren hårdträning och Arne Ljunqvists antidopnings-stiftelse. Vi märker att vårt arbete gör skillnad.

Kul jobb.  När jag inte gör tv arbetar jag bland annat som moderator och konferencier. Här intervjuar jag Sveriges bästa mäklare, Niklas Berntzon, på en fest för försäkringsförmedlare nyligen, där temat var framgångsrik försäljning.

Kul jobb. När jag inte gör tv arbetar jag bland annat som moderator och konferencier. Här intervjuar jag Sveriges bästa mäklare, Niklas Berntzon, på en fest för försäkringsförmedlare nyligen, där temat var framgångsrik försäljning.

Det finns lite annat smått och gott att berätta snart, men jag avvaktar med det. Det är torsdag och hösten är bedårande vacker utanför fönstret. Det får helt enkelt bli en promenad, även om det regnar lite lätt.

La förresten upp den här på min Insta häromdagen. Finns mycket symbolik i den bilden, men jag överlåter tolkningen åt er.

Skärmavbild 2018-10-18 kl. 10.07.05.png