Semester!!!

Äntligen lite ledigt!
Ensamfika i Hammarby Sjöstad i väntan på bil på service. 
Hjärna på sparlåga och huvudsakligen i semestermode. Men mest i mysläge efter gårdagens toppendag, när jag inträdde i medelåldern. 
Nu är jag 40.
Det känns ungefär som 39. Som kändes ganska mycket 38 osv. 

Gårdagen började med frukost på sängen, teckning från Saga och present från frun. 
Sedan altanhäng, följt av båttur med bästa grannarna; lunch på Värmdö, tårta hemma och en avslutande imponerande viljeseger i bordtennis över hårt grannmotstånd.
En bra dag, helt enkelt.
Inte minst på nätet. Jag är inget överdrivet stort fan av Facebook, men finns ju där såklart, mest arbetsrelaterat. Men födelsedagar vill man inte missa på nätet.
Vilken osannolik kärleksbombning det är. En boost. Tack alla för glada tillrop och hurrarop!! 

Saga och Oskar håller koll efter grund och valar på vägen ut mot Värmdö. 

Saga och Oskar håller koll efter grund och valar på vägen ut mot Värmdö. 

***

Har varit en intensiv vår med massor av resor. 68 utlandsdagar hittills i år, 74 hotellnätter. Då har jag ändå inte räknat med en veckas semester i USA.
Mycket. Men kul. Det OS-projekt som vi jobbat hårt med att spela in ska nu redigeras och fixas i ordning så att det blir klart till årsskiftet, i god tid till OS i Sydkorea. Ser fram emot detta. 

Hösten ska bli lugnare. Det är ett löfte. Och framför allt ska sommaren bli oerhört soft.
Kopplade ur mig efter att Sverige åkte ur U21 EM i Polen och sedan dess har jag inte gjort mycket vettigt, förutom att hänga med familjen, träna och (alltså) fylla år.

Tuggar med Tibbling. Vi pratar lite om Sveriges chanser inför det som blev U21-lagets sista EM-match. Tung start mot Slovakien och underläge 0-2 efter bara 25 minuter. Det blev en dyster sorti för regerande mästaren Sverige. Och därmed även en oväntat tidig semester för mannen till höger i bild. 

Tuggar med Tibbling. Vi pratar lite om Sveriges chanser inför det som blev U21-lagets sista EM-match. Tung start mot Slovakien och underläge 0-2 efter bara 25 minuter. Det blev en dyster sorti för regerande mästaren Sverige. Och därmed även en oväntat tidig semester för mannen till höger i bild. 

***

Två ynka arbetsdagar ska jag pressa in i sommar. Ska göra comeback som arenaspeaker på två GP-tävlingar i friidrott. Dels i Göteborg 11 juli, och dels hemma i Karlstad 25 juli. Synd att jag inte fyllde 67 eller så, för då hade det varit ett snyggt sätt att knyta ihop arbetslivet. Det var ju just där - på Tingvalla IP i Karlstad som någon slags sportpratar-karriär en gång startade, som just speaker på någon knattetävling. 
Extraknäckte sedan under ett par år som friidrottsspeaker runtom i landet, innan det blev plugg och så småningom journalistjobb.
Ska bli kul att komma tillbaka till Karlstad i den rollen. Går det bra och känns kul kanske det kan bli mer längre fram.

***

Annars ska jag väl ägna någon del av sommaren åt att så smått fundera på vad jag sa göra till hösten, utöver TV-jobbet på Discovery alltså. Jag jobbar ju inte heltid med TV, utan försöker göra lite annat också. Föreläsningar och moderatorjobb tar en del tid och en del är inbokat, men det kommer finnas tid till annat. Frågan är bara vad. 

Har just börjat hamra på en ny bok. Skriver själv denna gång och det är en renodlad spänningsroman/deckare. Ingen figur är kvar sedan jag och brorsan skrev Enhörningen häromåret. Ingen sport, men desto fler poliser och mord utlovas. Ber att få återkomma i ärendet. 
Jag hoppas jag orkar komma igång rejält, för jag gillar ju att skriva. 

Därför var det även kul att skriva texter åt BAUHAUS-galan också. Friidrott var förstås temat. Och har du missat dessa och är intresserad (många av dem är ganska tidlösa), så finns de sparade här. 

***

På tal om friidrott så blir det också det som blir nästa tv-jobb. Den 3 augusti åker jag till London med Tommy Åström och Susanna Kallur för att kommentera VM i Eurosport. Friidrotts-VM är en av mina absoluta favoritmästerskap. Har bara missat ett enda på plats under 2000-talet. Nu är det nya tag, med nya kollegor. Ska bli grymt kul!

Ha en bra sommar alla!!!