Vid sidan av tv-jobb gör jag en hel del uppdrag som kanske kan vara intressant för dig och din organisation.
Nedan ser du vad jag kan erbjuda. Gemensamt för alla områden är ett nära samarbete med kunden, så att eventet, projektet eller utbildningen kan skräddarsys utifrån era önskemål, och för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt:

 

 • Moderator/Konferencier
  Tusentals timmar i direktsänd tv lärt mig vara säker och skärpt, även i utsatta lägen. Jag kommer väl förberedd och påläst, vilket är en förutsättning för att den jag intervjuar eller jobbar med ska känna sig trygg. Vidare drivs jag av nyfikenhet och en önskan att ställa frågor på sin spets. Det går att vara tuff med glimten i ögat.

180616_VWGC_098_welcome-function_preview.jpeg

Konferencier

”Jonas hanterar scenen med stor flexibilitet och enorm professionalism, han varvar anekdoter med precisa analyser samtidigt som han på ett erfaret sätt får gäster på scen att känna sig trygga”.

Rasmus Cornér, Project Manager
Volvo Global Marketing

180619_VWGC_211a_pricegiving-party.jpg

Moderator

"Vi anlitade Jonas som moderator på våra årliga kundevent i Stockholm och Göteborg. Jonas var rakt igenom otroligt proffsig att ha och göra med både i planeringsfasen och i genomförandet.
Trots att Jonas inte hade någon bakgrund inom IT, förstod han snabbt våra och våra kunders utmaningar och lyckades genomföra intervjuer på en hög journalistisk nivå. Jonas fick högsta betyg från både kunder och personal. Stort tack Jonas för ett grymt bra genomfört projekt!"

Anna Ekerling, Marketing Manager
Proact IT Sweden

 • Föreläsningar
  Min föreläsning "En berättelse om framgång" är populär. Den tar sitt avstamp i idrotten, men breddar resonemangen på ett sätt som gör att man inte måsta vara sportintresserad för att känna sig inkluderad.
  Framgångsfaktorer, kommunikation, storytelling och att tänka utanför boxen är ämnen som jag gärna pratar om. Självklart kryddat med anekdoter från livet både framför och bakom tv-kulisserna.
  För övriga föreläsningar - se längre ner på sidan.

 • Produktion
  Under två decennier inom media har jag arbetat som reporter, programledare, projektledare och dokumentärmakare, och känner att jag har all kunskap för att ( ibland tillsammans med kompetenta kollegor) behärska produktionens alla led - från idé till färdig produkt.
  De senaste åren har jag på konsultbasis arbetat med rörlig bild och "content making" åt såväl globala företag och stora event, som åt små, trivsamma produktioner för mindre bolag.
  Jag sitter på ett stort kontaktnät och kan, själv eller tillsammans med andra, hjälpa dig producera allt ifrån korta nyhetsklipp, reportage eller presentationer, till livesändningar eller långa högkvalitativa dokumentärer och program. Jag arbetar även med strategier, texter och innehåll för sociala medier.

IMG_4410.JPG

Dokumentärer i urval:

Underdogs (Kanal 5)
OS och Politik (Kanal 5)
Våghalsarna (Kanal 5)
Pionjärerna (Kanal5)
JO Waldner - Det evigt gröna trädet (SVT)
#21 Peter Forsberg (SVT)
Guld - till vilket pris? (SVT)

 • Kommunikation
  Att veta vad som funkar när man vill nå ut, såväl internt som externt, är inte alltid enkelt.
  Att lyckas med kommunikation handlar om att anpassa budskapet till mottagaren, och att ha en tydlig plan för vad, när och hur man vill kommunicera något.
  Det senaste året har jag arbetet mycket med just detta, inte minst inom ramen för Karolinska Institutet och ett projekt som heter "100% ren hårdträning". Målet är att nå ut med information, skapa medvetenhet och bygga ett varumärke. Arbetet har varit lyckat och de koncept vi arbetar efter är fullt överförbara till andra projekt och organisationer. Hör av dig om du vill veta mer.


ÖVRIGA FÖREDRAG / WORKSHOPS:

 • Gråzonerna – om att följa skrivna och skrivna regler
  Idrotten har sitt regelverk, tillsynes enkelt och lika för alla. Men sanningen är att väldigt mycket är en tolkningsfråga och att gråzonen mellan det tillåtna och otillåtna är ett spännande område att skärskåda. Varför tillåts vissa att lyckas på andras bekostnad? Vad innebär det för sammanhållning, värdegrunder och teamkänsla.
  Det är sällan något är svart eller vitt. Vi alla delar inte åsikter eller uppfattar. Mycket i livet - inte minst inom arbetslivet - hamnar någonstans i gråskalan däremellan.
  Reglerna finns säkert där, men tolkningen skiljer sig åt. Hur, och var, drar man som arbetsledare gränser för sina medarbetare? Är det möjligt att hitta riktlinjer som har en acceptans hos alla? Är det ens önskvärt?
  Hur bygger man ett lag med gemensamt mål när beteendet skiljer sig åt?

 • Kan vi tro på det vi ser?  Om fusk, dopning, gråzoner och om idrottens förtroendefall.
  Fusk och korruption håller på att ta död på idrottens trovärdighet. Eller? Hur påverkas vi egentligen av fusk?
  Kan vi lita på de prestationer vi ser i tv? Kan vem som helst bli en fuskare?  Och hur ser fusket inom idrotten ut? Går det göra något åt det? Var hamnar idrotten i förhållande till kroppsideal och kroppsfixering?
  Dopning har länge uppmärksammats inom idrotten, men det talas inte mycket om dopning som samhällsproblem. När kroppen den viktigaste statusprylen och tid en bristvara ligger en ”quick fix” nära tillhands. 
  För fler föreläsningar om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal, se gärna det koncept som jag satt ihop tillsammans med min kollega Johan Öhman.

 • TV-träning: Nå ut till fler - på rätt sätt
  Hur agera jag framför en kamera? Hur svarar jag rätt på frågor? Hur producerar jag på ett enkelt sätt rörlig bild för olika plattformar och kanaler?
  Rörlig bild är det snabbast växande mediet och är, rätt använt, överlägset i fråga om möjlighet och spridning. Att kommunicera med rörlig bild behöver varken vara svårt eller dyrt. Svårigheten är snarare att anpassa tilltal och budskap till mottagaren. Ofta är det lättare att göra det svårt än enkelt.